Eli meillä vietettiin sunnuntaina ristiäisiä ja tällaiset oli tarjottavat:

Suolaiset tarjottavat: Kinkkuvoileipäkakku (oma"pravuuri"),lohikeikausvoileipäkakku ja tomaattiruusu, sekä coctailpiirakat(pakastealtaasta) munavoipursotuksin(kinuskikissan sivuilta,suuri kiitos hänelle mahtavista sivuista!!!!) ja lopuksi lihapasteijat (pakastealtaasta).

Kinkkukakkua olen siis tehnyt tällä samaisella omalla ohjeella jo monta vuotta hieman soveltaen :) Välissä siis sulatejuustoa,kinkkua,paprikaa,sinappia, smetanaa ja sinappikurkkusalaattia oman maun mukaan :) Koristuksena tällä kertaa kinkkua,metukkaa,jääsalaattia, vesikrassia, viinirypäleitä ja kirsikkatomaatteja.

Lohivoileipäkakun halusin tehdä tällä kertaa eri tavalla ja kinuskikissan sivuilta löytyikin tähän ihan mahtava idea. Tein kakun tuollaiseen kulmikkaaseen astiaan,ettei ihan ole kopio ;) ja halusin kokeilla tuota tomaattiruusua ja se olikin yllättävän helppo tehdä :) Suosittelen siis muitakin kokeilemaan, tuli todella kaunis, vaikka itse sanonkin!

Coctailpiirakat ostin pakastealtaasta, mutta kokeilin tällä kertaa pursotusta niihin, tämän tosin teki äitini ;)

 

 

Ja sitten makea puoli :) Tein siis limejuustokakun, täytekakun kolmella suklaalla ja muropikkuleipiä suklaakuorrutuksella ;)

Kokeilin elämäni ensimmäistä kertaa tehdä kakkupohjan sienikakun ohjeella. Onnistui hyvin leivottaessa ja kohosikin hyvin,mutta kakku jäi jotenkin kovaksi? miksi näin,vai kuuluuko ollakkin? Ei siis ollut niin pehmeä ja helposti leikattava kuin sokerikakkupohja. Missä vika? Maussa ei sinänsä ollut valittamista, mutta tuo koostumus jäi haittaamaan itseäni, en ollut ihan tyytyväinen. Täytteeksi tähän tein kolmesta suklaasta mousset väliin, hyvää oli, mutta olisi voinut olla hieman enemmän makua, jäi hiukka laimeaksi. Kokeilin myös ensimmäistä kertaa koripursotusta, kun sain äidiltäni uusia tyllia, joita oli kirpparilta löytänyt :) ja olen enemmän kuin tyytyväinen, onnistuin mielestäni hyvin ensikertalaiseksi. Oikein olin ylpeä kakkua katsellessani. Kakusta ei tullut kuvaa kun kengät päällä, mutta erikseen kylläkin ;)

Sitten limejuustokakku, huoh.... Siis aikaisemmin juustokakkuja tehdessä kaikki on mennyt nappiin, mutta glögijuustokakusta lähtien on kiilteet mennyt päin seiniä, siis ei onnistunut ollenkaan niinkuin pitäisi!!! Eli, juustokakun täytteen saan tehtyä valmiiksi ja on hyytynyt koko päivän jääkaapissa ja teen kiilteen päälle niinkuin kuuluu tehdäkkin. On jäähtynyt ja lusikan kautta, mutta silti jossain ihmeen  väälissä lähes kaikki kiilteet jotka pitäisi olla kakun päällä, onkin pussin pohjalla!!!MISSÄ VIKA? Johtuuko kakkuvuoasta vai siitä,että käytin kakunreunusta,jota usein juustokakuissa on käytetty? Auttakkee,onko muille käynyt näin? Maku oli hyvä, mutta kiille harmitti :/

Sitten tytön kanssa tehtiin muropikkuleipiä ja kostutin niitä suklaassa ja koristelin hiutaleilla ja tuollaisilla sinisillä kiilteillä.

Ja sitten nämä marsipaanikengät joita olen ihastellut muiden blogeissa jo monia kuukausia :) Olen niin ihastunut niihin, että pitihän niitä minunkin kokeilla nyt kun siihen tilaisuus tuli!!!! Netissä oli kaikkia ihanan värisiä marsipaaneja ja muita massoja, mutta minö olin sen verran myöhässä tämän ajatuksen kanssa, että piti tyytyä kaupan ei niin ihanan värisiin marsipaaneihin. Halusin kokeilla sekä mustana että sinisenä versiona ja täytyy kyllä sanoa, että olen tyytyväinen, vaikkei ne ihan täydelliset olekkaan. Tomusokeria piti käyttää jonkun verran kun tuntui että tarttuu aina kiinni johonkin, vaikka kuinka yritin äkkiä tehdä,ettei lämpene! Ohje löytyi kaavoineen pionilaakson blogista, jossa oli ihan täydelliset,helpot ja hyvät ohjeet,kiitos niistä!!!

 

Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen tuotoksiini,vaikka vastoinkäymisiä olikin vastassa ja kaikki ei ehkä onnistunut niinkuin toivoin, mutta ensikerralla paremmin? Ja aina oppii uutta :)