Sortavalan rouvien kahvikakku
(15-20 palaa)
 
150g taloussuklaata

100g voita

3 munaa

2dl sokeria

1ps (125g)hasselpähkinärouhetta

3dl vehnäjauhoja

1½tl leivinjauhetta

Lisäksi:

2dl kuohukermaa

2tl vaniliinisokeria

2tl sokeria

hasselpähkinärouhetta

1. Paloittele suklaa lasikulhoon. Sulata mikroaaltouunissa täydellä teholla(700W) noin 2 minuuttia. Sekoita välillä. Lisää sulan suklaan joukkoon voi nokareina. Sekoita tasaiseksi. Tarvittaessa voit kuumentaa seosta mikroaaltouunissa vielä n.20 sekuntia. Sekoita hyvin.

2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi.

3. Sekoita vaahtoon suklaaseos. Lisää pähkinärouheesta noin 2 1/4 dl. Jätä loppu kermavaahdon koristeeksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Siivilöi taikinan joukkoon. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin.

4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan (tilavuus n.1,8l).Paista +175 asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä hieman ennen kumoamista. Kakku saa tekeytyä hyvin peitettynä seuraavaan päivään.

5. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Mausta vaahto vaniliinisokerilla ja sokerilla. Siirrä kermavaahto tarjoilukulhoon ja ripottele pinnalle hasselpähkinärouhetta.

6. Viipaloi kakku vadille. Tarjoa kermavaahdon ja kahvin kanssa.