Lime juustokakku

Tein tyttäreni ½vuotis päiväksi lime-juustokakun. Olin jo kauan halunnut tehdä jonkun raikkaan makuisen kakun ja vieraillessani Kinuskikissan blogissa, löysin hyvän ohjeen. Kiitos! Tällainen tuli ja hyvää oli :)

Vadelma charlotta

Olen joskus aikoinani tehnyt/syönyt charlottea tätini avustuksella ja nyt halusinkin kokeilla sitä itse. Kääretorttu on ihan kaupasta ostettu, mutta täytteeksi tein vadelmatäytteen. Hyvää oli ja teen varmasti vielä uudelleen - mustikan makuisena.

 

2 suklaan applesiinikakku

Elämäni ensimmäinen juustokakku oli tämä suklaajuustokakku. Ohje on jostain mistä lie, ihan hyvää oli, mutta ehkä liian makia miulle :D Ja tein ohjeesta vain täytteen 1, sillä valkosuklaa ei ole minun makuuni ;)

2 suklaan appelsiinikakku

Pohja:  250g keksimuruja (käytin kaurakeksejä) ja 50g voisulaa

Täyte1 :                                                                    Täyte 2:

200g tummaa leivontasuklaata                         150g valkoista leivontasuklaata

2,5dl vispikermaa                                            2,5dl vispikermaa

½ dl sokeria                                                     ½ dl sokeria

        2tl vaniljasokeria                                   1d vastapuristettuaappelsiinimehua

3 liivatelehteä                                                         4 liivatelehteä

1rkl kiehuvan kuumaa vettä                                1rkl kiehuvan kuumaa vettä

Pinnalle: Appelsiiniviipaleita ja rouhittua suklaata

Murskaa keksit ja lisääjoukkoon sulatettu voi. Peitä irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksimurska vuokaan.

Sulata tumma suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Liota liivatelehtiä kymmenisen minuuttia kylmässä vedessä. Purista liivatteet vedestä ja sulata ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla ja vaniljalla. Sekoita joukkoon hieman jäähtynyt liivateseos ja sulatettu suklaa. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin.

Sulata valkoinen suklaa kuten aikaisemmin tumma suklaa.  Liota liivatteet kylmässä vedessä, purista ja lisää keihuvan kuumaan vesitilkkaan. Sekoita liivateseos appelsiinimehuun ja anna mehun hyytyä hetken aikaa. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Sekoita hieman jäähtynyt appelsiiniliivateseos kerman joukkoon ja kaada seos vuokaan suklaakerroksen päälle. Anna hyytyä jäkaapissa hyvin peitettynä seuraavaan päivään. Korista kakku appelsiinilohkoilla tai viipaleilla ja rouhitulla suklaalla.

  

 

Mango juustokakku

Tässä on mango-juustokakku,joka on yksi lemppareistani! Ohjeen laitan,kunhan tuolta laatikosta sen löydän :)

Seuraavaksi on kuvia veljeni rippijuliin tekemistäni juustokakuista, niitä oli yhteensä 4kpl:tta ja jokainen oli eri ohjeella ja eri makuiseksi tehty! Näin pääsin kokeilemaan eri makuisia kakkuja :)

Onneksi juustokakut on helppoja valmistaa, sillä 8 kuulla (rvk 38+2) raskaana tuo oli aikas työläs tehdä ;) kaikkeen sitä lupautuu, mutta hienoja tuli ja hyvänmakuisiakin!! Ja kestivät autossa n.1h matkan juhlapaikalle hirmuisessa helteessä!

3:n marjan juustokakku ja hillajuustokakku

2 mansikkajuustokakkua

Tässä vielä kuva tuosta ylemmästä valkosuklaamansikkajuustokakusta.