Vähän päivitystä tänne leivontapuolellekkin.

 

On viime vuoden loppupuolella ja tämän vuoden alussa tullut tehtyä joitakin suolaisia leivonnaisia joista tässä kuva muutamista:

Nakkipiiloja,jotka olivat tyttäreni herkkuja :)

Sämpylöitä sämpyläjauhopussin ohjeen mukaan:

Kinkkupiirakka :)

Elämäni ensimmäinen leipä :) Harmikseni en vain yhtään tiedä mihin olen ohjeen hävittänyt/jemmannut. Joka tapauksessa tämä oli hyvää ja tehdään joskus toistekkin!!!!

Sitten kinkkupaprikakierteitä, joissa kinkkusuikaleita,paprikasilppua ja tuorejuustoa. Hyvää ja helppoa hätävaraleivontaan :)

Ja taas uudella sämpyläohjeella kokeilin sämpylöitä, kun en vielä ole löytänyt sitä "omaa" ohjetta ;) Tämä oli hyvää, pehmeää. Tähän löysin ohjeen googlettamalla jostain,ei ollut blogi,mutta joku leivontasivusto kuitenkin.

Tässä sämpylöiden ohje:
 
½ litraa vettä
50g hiivaa
5dl kaurahiutaleita
½rkl suolaa
½dl siirappia
7dl vehnäjauhoja
50g voita tai margariinia
 
Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää kaurahiutaleet joukkoon ja anna hiutaleiden imeytyä n.20 minuuttia lämpimässä. Kun taikina kuplii,lisää vehnäjauhot ja siirappi. Alusta lopuksi joukkoon voi. Leivo taikinasta heti sämpylöitä ja anna kohota vasta muotoilun ja pellille laiton jälkeen n.½ tuntia. Paista 225 asteessa n. 10-12 minuuttia. Nauti :)
 
Seuraavaksi olisi tarkoitus kokeilla tehdä rieskaa (rakastan pullin rieskaa) ja ruisleipää :) Pitäisi vain etsiä jostakin hyvät ohjeet!!!