Päivitykset tosiaan hieman jääneet,kun on ollut töissä ja tytön kanssa touhua riittänyt ja raskaanakin tässä välissä ollut ja nyt kädet vielä enemmän täynnä mutta aikaa on alkanut jo löytymään tähänkin :)

Vietimme tyttäreni 2-vuotis syntymäpäiviä elokuussa ja kakuksi tein nallen jota olen muiden blogeista kauan ihaillut ja uskalsin nyt itse sitä kokeilla kun vuoankin löysin kirpputorilta hyvään hintaan! Pohjana 8 munan vaalea kakkupohja ja täytteenä perus mansikkabanaani. Pursotukset värjätystä kermasta ja silmät ja nenä tummasta suklaasta leikattu/vuoltu. Kakusta jäi jäljelle vain hieman päälakea korvineen,joten jäi vähän itsellekin syötävää :)

 

Tämä mustikkajuustokakku oli myös 2-v syntymäpäivien tarjoilua ja hävisi nopeasti parempiin suihin ja tykkäsin itsekkin oikein kovasti. Tätä tehty pari kertaa juhlien jälkeenkin :) Mustikat kakun päällä löytyi metsäretkellä ja oli sormenpään kokoisia,todella isoja ja maukkaita. Ohjeen tähän laitan,kunhan sen tuolta kaapin kätköistä etsin :)

 

 

Tyttäreni jäädessä pois päiväkodista marraskuussa minun jäädessä äitiyslomalle, tein päiväkodin tädeille kahvitauolle kiitokseksi glögijuustokakun. Olin aiemmin tehnyt kakkua kotiin maistiaisiksi. Tuolloin kiille oli valunut lähes kokonaan pussin pohjalle johon olin kakun laittanut,onneksi, koska muuten kaikki olisi ollut jääkaapin hyllyllä. Liekö laitoin kiilteen liian aikaisin kakun päälle tai oli liian lämmintä? Vai osaako joku sanoa mistä johtuu? Nytkin tehdessäni kiillettä valui pois,mutta ei niin paljon kuin viimeeksi. Ohjeen löysin "herkkuperhe"blogista.

Pohja:
150 g piparkakkuja
75 g margariinia

Täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
1/2 dl sokeria
2 munaa
1/2 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl neilikkaa
4 liivatelehteä
1 dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä

Pinnan kiille:
3,5 dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä
4 liivatetta

Murskaa keksit jauheeksi. Sulata margariini ja sekoita piparinmurut sulan margariinin joukkoon. Painele seos irtopohjavuokaan (halk. n. 24 cm), jonka pohjalle olet leikannut leivinpaperin.
Vatka munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita muna-sokerivaahto tuorejuustoon.
Pane liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen.
Kuumenna glögi ja sulata siihen liivatelehdet, joista on puristettu vesi pois. Sekoita hieman jäähtynyt glögi ja mausteet juustoseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma.
Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään. Anna kakun hyytyä tunti kylmässä ja valmista kiille.
Laita liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen. Kuumenna osa glögistä ja sekoita siihen pehmenneet liivatelehdet. Lisää sekaan loput glögistä. Varmista, että glögi-liivate-neste on täysin jäähtynyt ja kaada se hyytyneen kakun päälle. Anna kakun hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia ennen tarjoilua. Irrota kakku vuoasta ja koristele halutessasi mantelilastuilla tai kanelitangoilla.
 

 

Ja töihin tein kolme erilaista kahvikakkua ja kaikki erilaisilla vuoilla :) Uusin,tuo ruusuvuoka oli löytö kirpparilta myös. Oli suklaakakku, kahvikakku ja pätkiskakku. Ohjeita laitan myöhemmin muiden ohjeiden kanssa samaan aikaan. Kerään ison kasan ja kirjoittelen ylös :)

Vasen ylälaita: kahvikakku, jonka vieressä pätkiskakku ja alimpana suklaakakku,joka oli todella varovasti käsiteltävää, koska mureni niin kovin helposti.